Adfærd & Træning / Bach remedier / Om Bachs Blomsterremedier

Om Bachs Blomsterremedier

Bachs Blomsterremedier er efterhånden blevet er kendt og anderkendt supplement til adfærdsbehandling. Jeg har arbejdet med Bachs Blomsterrmedier til dyr siden 2006, og ud over at bruge dem som supplement til adfærdbehandling hos visse egne klienter, modtager jeg henvisninger vedr. dette fra adfærdsbehandlere i hele Danmark. Det er yderst sjældent, at jeg kun ordinerer Bach remedier - oftest anbefaler jeg dem i kombination med anden behandling. Kontakt mig gerne for yderligere information.
Blomsterremedier lyder lidt mysktisk og alternativt, men faktisk er det ganske konkret og remedierns effekt er videnskabeligt bevist.
Remedierne har bestået en dobbelt blindtest, som viser at vi kan forvente at de formindsker symptomerne ved op til 7 ud af 10 tilfælde, og at remedierne ikke er placebo.
 
 
Bachs Blomsterremedier er en serie på 38 blomsterremedier plus et nødhjælpsremedium. Remedierne består af udtræk af blomster der voksede i nærheden af Dr. Edward Bachs hjem i England.  Alle remedierne har det til fælles, at de har en positiv indvirkning på menneskers og dyrs psyke, herunder adfærd. Hvilket er baggrunden for, at jeg finder dem anvendelige som en godt supplement til adfærdsbehandling.
 
Eksempler på problemstillinger, hvor Bachs Blomsterrmedier kan være relevante.
 
  • Angst hos heste og hunde - også nytårsangst
  • Allergier, hos både heste, hunde og katte
  • Alene hjemmeproblemer ved hunde
  • Kontaktsøgende adfærd/opmærksomhedssøgen
  • Stress
  • Problemer med at tilpasse sig nye situationer
  • "Præstationsangst", ved udstillinger, stævner mv.
  • Og meget andet...
 
Teorien bag remedierne
Kernen i Dr. Bachs teori er, at remedierne behandler individet og ikke symptomet. Hele vejen gennem Dr. Bachs tekster er begrebet ”følelser”, noget som fylder meget. Hermed kommer vi uundgåeligt til spørgsmålet om hvorvidt dyr i det hele taget har følelser. Vi har ingen videnskabelig påvisning af dette, men hvis går helt tilbage til Charles Darwins teorier, mener han, at hvis vi kan tale om, at vi mennesker har noget, har dyrene det også, idet vi slet ikke er så forskellige når alt kommer til alt. Deraf kan vi konkludere, at hvis remedierne afbalancerer følelser hos os, er det også det de gør hos dyrene.
 
Remedierne undertrykker ikke de negative følelser, eksempelvis følelsen af angst som kan føre til angstproblemer hos dyrene, men genopretter balance, eksempelvis mellem angst og mod, således disse to faktorer vejer lige meget. På denne måde kommer angst stadig til udtryk, men kun når dette er hensigtsmæssigt, ligesom det oprindeligt var tiltænkt i naturen.  
 
Hvad indeholder blomsterremedierne?
I dag står Bach Centret i England og Nelson Bach for produktion og distribution af remedierne. Efter de specifikke blomster er blevet indsamlet, bliver de tilberedt ud fra solmetoden og kogemetoden. Ved solmetoden bliver blomsterne placeret i en skål med kildevand, og stilles derefter i solen, hvilket så skulle medføre at kildevandet binder blomsternes energi. Naturligvis er denne metode kun anvendelig på den tid af året, hvor solens stråler er stærke nok. I vinterhalvåret hvor solmetoden derfor ikke er anvendelig, fandt doktor Bach ud af, at man kunne energiberige vandet på anden måde, nemlig ved hjælp af kogemetoden. Her koges vandet med blomsterne i, i en time.
 
Det energiberigede vand bliver herefter fyldt på flasker, som er halvt fyldt op med cognac der virker som konserveringsmiddel. Dette er modertinkturen, som lagerflaskerne, vi blander behandlingsflaskerne ud fra, er lavet af.

Bach remedierne er fuldstændig uskadelige, og uden bivirkninger. De kan uden problemer gives sideløbende med anden medicinering, og de kan tåles af mennesker og dyr med allergier. Der er aldrig rapporteret om bivikninger ved brugen af Bach til dyr.
 
En flaske blomsterremedier blandet individuelt til det enkelte dyr, koster kr. 150,- + konsultation. Kontakt mig for nærmere info. 
Jeg sender gerne flasker over hele landet, der tillæges kr. 30,- for forsendelse.
Center For Dyreterapi | Kringelhøjvej 12, 9850 Hirtshals  | Tlf.: 31 20 35 20 | bettina@dyreterapi.dk