Fysioterapi til hest og hund

Hos os udføres fysioterapi til hest og hund af både Majken, Susanne og Bettina. Vi har hvert vores speciale, så du og dit dyr vil møde den af os, som bedst kan hjælpe netop dig og dit dyr.

Fysioterapi hos os dækker over en kombination af flere fysioterapeutiske teknikker:

  • Massage
  • Kranio Sakral Terapi
  • Ledmobilisering
  • Laserterapi
  • Styke- og/eller genoptræning til dyret
Vi bruger ikke altid alle disse redskaber, men vi tilrettelægger den kombination, som fungerer bedst for dig og dit dyr.
Se mere om de forskellige terapiformer i menuen til venstre.

 

Rigtig mange adfærdsproblemer og træningsproblemer, hos både hunde og heste, stammer fra problemer i muskler eller led. Det kan være alt fra mindre muskelspændinger til nedsat bevægelighed i et led. Ud over dette kan smerter i alle afskygninger være årsag til problemer eller ændringer i dyrets adfærds- og reaktionsmønster.

Ud over adfærdsmæssige symptomer på fysiske problemer, ses ofte haltheder, heste som "bare ikke går rigtigt", modvillighed eller andet som symptomer på nogle af de fysiske problemstillinger, som kan afhjælpes gennem de teknikker vi arbejder med.

Hvis hunden har fået en skade, har problemer med dysplasier, gigt eller skal genoptrænes efter eksempelvis en ledoperation, er vores fysioterapeutiske teknikker og apperater også relevant i den sammenhæng.

Vi arbejder udelukkende med muskler, sener, ledbånd og led, som er ansvarlig for en stor del af de nævnte problemer. Ud over dette, er det naturligvis vigtigt, at vi har udelukket andre fysiske problemer/årsager/ubalancer i samarbejde med dyrlæge.

Er vi tvivl, har vi er rigtig godt samarbejde med flere dyrlæger og henviser altid til  disse, hvis det er relevant.

OBS: Vi stiller ikke diagnoser eller igangsætter fysioterapi på skader (herunder haltheder), som ikke er udredt af dyrlægen først!

Vi ved fra en svensk undersøgelse, at 60 % af alle hunde har problemer med ryggen, dette svarer cirka til tallet hos mennesker. Rygsmerter og spændinger kan eksempelvis være den direkte årsag til aggressivitet, inaktivitet eller anden variant af ændret adfærd.

Vi kender ikke med sikkerhed tallet for heste, men det er almindeligt antaget, at procentsatsen her er endnu højere. Et bud er, at minimum 80 % af den danske hestepopulation har muskelspændinger og/eller dysfunktioner i bevægeapperatet i et eller andet omfang - langt det meste af dette kan afhjælpes relativt let. Dette betyder eksempelvis, at mange rideproblemer kan løses gennem fysioterapi. Det kan være en god idé at få din hest tjekket for disse problemstillinger, selvom du kun mærker små detaljer, som kan forbedres. Der kan findes småting på langt de fleste heste, og ved at få styr på disse, viser det sig ofte, at det gør en stor forskel i hverdagen med træning og ridning.

Såfremt vi er er tvivl eller ikke har kompetencer til at arbejde med netop jeres problem, henviser vi, som nævnt, gerne til dyrlæger eller andre relevante eksperter.

I den forbindelse vil jeg nævne, at fysiske problemer som udgangspunkt altid hænger sammen med dyrlægen. Derfor henviser vi ofte til en dyrlæge, der er videreuddannet i kiropraktik, hvis vi lokaliserer noget, som kræver regulær kiropraktisk behandling.

Læs mere om de forskellige terapiformer, som vi arbejder med, ved at klikke ind på dem i menuen til venstre.

 
 
Center For Dyreterapi | Kringelhøjvej 12, 9850 Hirtshals  | Tlf.: 31 20 35 20 | bettina@dyreterapi.dk