Om Bettina Hvidemose

Bettina HvidemoseJeg hedder Bettina Hvidemose, og er indehaver af Center for Dyreterapi, som jeg har drevet siden 2005. Center for Dyreterapi består af to afdelinger - undervisningsafdeligen, som du kan læse mere om på www.dyreuddannelser.dk - og denne afdeling, som beskrives her på www.dyreterapi.dk. Denne indbefatter primært information om de ydelser, som jeg og mine kolleger tilbyder til dyr og deres ejere.

 
Jeg har altid haft dyr omkring mig, og har også udelukkende arbejdet med dyr i mit arbejdsliv. Først som naturformidlidler samt sælpasser- og træner på Nordsøen Bettina HvidemoseOceanarium og senere her i Center for Dyreterapi. I 2002 påbegyndte jeg de første kurser og uddannelseforløb i adfærdsterapi, træning og fysisk terapi til dyr og har beskæftiget mig fudltids med disse fag siden 2005. 
 
De første uddannelser jeg afsluttede var Heste- og Hundeejerinstruktør samt Dyreadfærdsterapeut (BSc ABT), og disse handledBettina med Sælae således primært om adfærdsregulering og træning. Denne brede viden om dyrs adfærd, indlæring og hvilke mekanismer der påvirker dette, er fundamentet for mit arbejde. Dette gælder uanset om jeg i dag laver adfærdsterapi, træning eller fysioterapi. Den videnskabelige og jordbundne forståelse for dyrene, som disse forløb har givet mig, sikrer dig, at du altid får en objektiv vurdering af den problemstilling, som er relevant netop for dit dyr. Det gør også, at selvom jeg i nogle tilfælde bruger alternativer til konventionelle behandlingsmetoder, kun vælger terapiformer og produkter, som er videnskabligt afprøvet, og som jeg kan stå inde for.
 
Rigtig mange adfærdsproblemer kommer som produkt af fysiske problemer.

massage

Eksempelvis er det sjældent et regulært adfærds/træningsproblem at hesten konsekvent smider sin rytter af, når denne sætter sig i sadlen. Dette er ofte et spørgsmål om, at hesten har ondt i ryggen. Derfor var det naturligt for mig at videreuddanne mig i fysioterapi af dyr. Dette fylder i dag mere end adfærdsterapi og træning. Jeg har gennemført kurser og uddannelsesforløb i massage, udstrækning, kranio sakral terapi, ledmobolisering,  kinesiologi, equine touch og intelligent touch, akupressur, laserterapi og meget mere - til både hund og hest. I den forbindelse vil jeg dog pointere, at jeg arbejder med blid ledmobilisering som supplement til massage m.m., men at regulære kiropraktiske behandlinger skal foretages af en dyrlæge, som er videreuddannet i dette. I Danmark er det ikke lovligt for andre end dyrlæger at behandle dyr med akupunktur, derfor bruger jeg laser, elektriske impulser eller tryk til stimulering af akupunkturpunkter i stedet for nåle.
 
Se mere om mine uddannelser, gennemførte kurser m.v. under "Bettinas CV" i menuen til venstre.

Mit mål er at hjælpe dyr med såvel fysiske som adfærdsmæssige problemer. Jeg videreuddanner mig løbende. Der er hele tiden flere teknikker, som kan læres, ligesom mange tilgangsvinkler er under løbende udvikling. I tillæg til ovenstående har jeg gennemført en lang række enkeltstående kurser og deltaget i relevante foredrag der supplerer mine uddannelser, så jeg hele tiden er opdateret på den nyeste viden indenfor de områder jeg arbejder med. Du kan finde mit CV i menuen til venstre.

Privat har jeg også mange dyr omkring mig. Jeg er den heldige ejer af flere fantastisk dejlige dyr: Den islandske hest Kiljan, fjordhesten Freja, hunden Basse (labrador/rottweiler blanding) og katten Niller.

Kontakt mig gerne for en uforpligtende snak om, hvad jeg kan gøre for dig og dit dyr.

 

Center For Dyreterapi | Kringelhøjvej 12, 9850 Hirtshals  | Tlf.: 31 20 35 20 | bettina@dyreterapi.dk