Adfærd & Træning / Adfærdsproblemer / Hesteproblemer

Hesteproblemer

Oftest er hestenes problemadfærd helt normal adfærd, som desværre er uhensigtsmæssig  hos vores tamme heste.

Vi ved, at hestene er et byttedyr, hvormed angst og flugtreaktioner ligger lige for i mange situationer, dermed er disse blandt de hyppigst forekomne adfærdsproblemer hos heste. Stress, stereotyp adfærd, aggressivitet, håndteringsproblemer, trailerlæsning og mange andre problemer, er også blandt de problemer, som vi ofte støder på.

Trailerlæsning

 

 

 

 

 

 

 

 

Blandt andre problemårsager, er fysiske problemer hyppigt repræsenteret. Hvis jeg har mistanke om, at det er et fysisk problem der ligger til grund for hestens problemadfærd, finder jeg det meget vigtigt, at hesten bliver tjekket fysiskinden eventuel adfærdsbehandling.

Selve konsultationen varer cirka to timer, her finder vi ud af hvad der ligger til grund for problemet, og hvordan vi mest hensigtsmæssigt kan løse det. I det fleste tilfælde indbefatter behandlingen, at ejeren skal træne en række øvelser fra jorden. Vi gennemgår disse øvelser under konsultationen, hvorefter jeg udarbejder et skriftligt træningsprogram som beskriver hele træningsforløbet i detaljer.

En anden mulighed er at vi arbejder med heste en time, hvor vi finder årsagen og sætter dig igang med træningen. Denne mulighed inkluderer ikke et skriftligt program.Enetimer varetages oftest af Susanne Olesen.

Ejerne skal gøre sig klart, at jeg ikke har "kureret" hesten efter en adfærdskonsultationen eller enetime. Jeg afklarer, vejleder og underviser ejeren, og tager de første praktiske skridt sammen med hesten, men selve træningen, i sidste ende har til formål at formindske eller helt udslette problemadfærden (alt efter ejerens ambitioner og muligheder), er det primært ejeren som skal tage vare på. Undervejs i træningsforløbet, kan jeg frit kontaktes pr. mail eller telefon.

Hvor langt et træningsforløb er, er individuelt fra problem til problem. I nogle tilfælde, er det nok at ændre små rutiner i dagligdagen, mens det i andre tilfælde er nødvendigt med intensiv træning flere gange om ugen over længere perioder.

I nogle tilfælde supplerer jeg adfærdsbehandling med en behandling med Bachs blomsterremedier eller en fysisk behandling, såfremt dette er nødvendigt.

En to timers adfærdskonsultation koster kr. 1450 inkl. skriftligt træningsprogram samt fri opfølgning pr. mail eller telefon.

Enetimer koster kr. 650,- pr. time v/Bettina, 450,- pr. time v/Majken eller kr. 400,- pr. time v/Susanne.

Der tilllæges kørsel til alle priser, og der afregnes enten kontant eller med dankort efter konsultationen.

Center For Dyreterapi | Kringelhøjvej 12, 9850 Hirtshals  | Tlf.: 31 20 35 20 | bettina@dyreterapi.dk